Ryan Roth wint eerste profeditie Winston Salem Cycling Classic
maandag 30 mei 2016 om 23:44

De Winston Salem Cycling Classic is gewonnen door Ryan Roth. De Canadese renner van Silber was de snelste in een sprint van een kopgroep. Eric Marcotte (Jamis) eindigde op een banddikte achterstand als tweede. Evan Huffman (Rally) vervolledigde het podium in de Amerikaanse eendagskoers.

Voor de voormalig Canadees kampioen op de weg is het zijn derde profzege. Naast het nationaal kampioenschap wist Roth in 2012 al eens Tro Bro Léon te winnen. De Winston Salem Classic is sinds dit jaar een 1.1-koers op de kalender de UCI. Afgelopen seizoen ging de winst naar Toms Skujins.

Afgelopen week werd het Amerikaans kampioenschap wielrennen nog verreden in en om Winston Salem, North Carolina. Greg Daniel van Axeon Hagens Berman ging daar bij de elite mannen met de Stars and Stripes lopen.