Kirsten Wild en Tim Veldt grijpen net naast bronzen medaille in Cali
maandag 2 november 2015 om 06:30

Kirsten Wild en Tim Veldt zijn tijdens de eerste wereldbekermanche baanwielrennen in het Colombiaanse Cali als vierde geëindigd in het omnium. Tijdens de slotsprint van de puntenkoers in de Track World Cup Cali verloor Wild haar bronzen medaille aan de Amerikaanse Sarah Hammer.

Het goud ging oververdiend naar de Britse Laura Trott met 213 punten. De zilveren medaille was voor Laurie Berthon met 160 punten. Sarah Hammer pakte brons met 153 punten terwijl de Nederlandse Kirsten Wild na de zes proeven van het omnium 151 punten verzamelde. Sarah Hammer won de tiende en laatste sprint van de puntenkoers. Daarmee scoorde ze vijf punten en wipte ze uiteindelijk nog over Wild naar de derde plaats in het eindklassement.

Zowel tijdens de scratch, de vliegende ronde als tijdens de individuele achtervolging finishte Wild als vierde. In de afvallingskoers werd ze zelfs derde. Door een 22e plaats in de 500 meter individuele tijdrit en een 24e plaats in de afsluitende puntenkoers scoorde Kirsten Wild weinig punten en greep ze zo naast een medaille tijdens de eerste wereldbekermanche baanwielrennen in Cali.

Het goud in het omnium bij de mannen was voor de Rus Viktor Manakov (182 punten). Hij behaalde na zes proeven vier punten meer dan de Duitser Roger Kluge (178 punten). Tim Veldt scoorde 172 punten en kwam daarmee één puntje te kort voor het brons. Sky-renner Elia Viviani (173 punten) pakte de bronzen medaille in deze olympische discipline.