Mark Cavendish en Bradley Wiggins veroveren wereldtitel ploegkoers
Archief - foto: Sirotti
zondag 6 maart 2016 om 18:20

Mark Cavendish en Bradley Wiggins zijn wereldkampioen ploegkoers geworden. Het Britse team won de koppelkoers op het wereldkampioenschap baanwielrennen in Londen. Frankrijk (Morgan Kneisky en Benjamin Thomas) en Spanje (Alberto Torres en Sebastian Mora) vervolledigden het podium. Het Belgische koppel Moreno De Pauw en Kenny De Ketele werd zevende, Nederland finishte als dertiende.

Frankrijk nam in het begin van de 50 kilometer ploegkoers een bonusronde. Daarna namen ook Colombia en Zwitserland één ronde op het peloton. Halverwege de wedstrijd reed ook Australië rond. In de laatste 25 ronden, plaatste Groot-Brittannië samen met Spanje de beslissende aanval. Mark Cavendish en Bradley Wiggins hadden voldoende punten gescoord om wereldkampioen ploegkoers te worden.

Voor Cavendish en Wiggins is het hun tweede wereldtitel madison samen. Op het WK baanwielrennen 2008 in Manchester werd het Britse koppel ook al wereldkampioen koppelkoers.