Erik Dekker Europees kampioen bij de Masters 50+
zaterdag 9 november 2019 om 18:36

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Erik Dekker, die Europees kampioen veldrijden bij de Masters is geworden.

Erik Dekker Europees kampioen bij de Masters

Erik Dekker heeft zich in Silvelle tot Europees kampioen veldrijden bij de Masters 50+ gekroond. De Nederlandse oud-profwielrenner bleef na meer dan veertig minuten crossen de Duitser Jens Schwedler en de Brit Darren Atkins voor.

Na een mindere eerste ronde wist de Nederlander in de laatste twee rondes afstand te nemen van zijn concurrenten. Met een voorsprong van 26 seconden op Schwedler kwam Dekker vervolgens over de finish.

Het is niet de eerste keer dat Dekker Europees kampioen wordt bij de Masters. Ook werd de Drent al eens wereldkampioen in deze categorie.